Navigation Menu+

5 Grootkeuken

Grootkeuken 5BG

De opleiding is afgestemd op het behalen van een beroepskwalificatie.
Als leerling-grootkeukenkok word je in die studierichting opgeleid om op verantwoorde wijze voor een groot aantal personen diverse menu’s creatief uit te werken. Dat veronderstelt beheersing van de basistechnieken, kennis van de bereidingen en hun toepassingen, vaardigheid om veilig en hygiënisch met specifieke, technische en industriële grootkeuken apparatuur om te gaan. Tijdens het bereiden van schoolmaaltijden worden theoretische kennis van voedingsleer, serveerkunde, technologie van de keuken … dagelijks aan de praktijk getoetst.

IMG_57945&6bg-5791

Stages

Vanaf het 1e jaar van de 3e graad krijgen de leerlingen bedrijfsstages.
In het 5e jaar zijn dat twee weken op het einde van het schooljaar. In het 6e jaar zijn dat twee periodes van drie weken en in het 7e specialisatiejaar zijn dat twee periodes van drie weken en één periode van twee weken.
De stageplaatsen zijn allemaal grootkeukens. De stageplaatsen worden door de school toegewezen aan de leerling, waarbij rekening wordt gehouden met bereikbaarheid en de mogelijkheden van leerling en bedrijf. De leerling komt op die manier met verschillende vormen van grootkeuken en catering in contact.

Een greep uit het aanbod van stagebedrijven:

Vlaams Parlement, Brussel
Belgocatering, Aalst
Gate Gourmet, Zaventem
Denderrust, Herdersem
Ikea, Gent
Roularta Media Group, Zellik
Rustoord Sint Jozef, Haaltert
Erasmus Hoge school, anderlecht
Honda, Aalst
Olv Ziekenhuis, Aalst
….