Navigation Menu+

7 Gemeenschapsrest.

Gemeenschapsrestauratie (7BG)

Als je als kok een leidinggevende en organisatorische functie wil uitoefenen, kun je dat leren in het specialisatiejaar. Hier leer je zelfstandig een werkplan opmaken, de nodige grondstoffen uitzoeken, de bereiding vlot en vakkundig uitvoeren. Bij het verwerken van de grootkeuken administratie worden computerprogramma’s ingeschakeld, zowel voor het opmaken van de bestellingen als bij het voorraadbeheer.

◦    je beheerst de elementaire technieken van het vakkundig klaarmaken en serveren van grootkeuken gerechten
◦    je hebt zin voor organisatie, planning en nauwkeurige afwerking
◦    je kan goed samenwerken
◦    je voelt je verantwoordelijk voor je werk

IMG_5811
Bedrijfsbeheer

Overeenkomstig de federale programmawet van 10 februari 1998 “tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap”, vereist zelfstandig ondernemen het beschikken over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. De basiskennis van het bedrijfsbeheer wordt beschouwd als een ondernemersvaardigheid. Een tweede ondernemersvaardigheid is de beroepsbekwaamheid die wordt vastgesteld voor de uitoefening van gereglementeerde beroepen.

Op het einde van deze opleiding krijg je het attest Bedrijfsbeheer waardoor je een zelfstandige onderneming kan beginnen!

Stages

Vanaf het 1e jaar van de 3e graad krijgen de leerlingen bedrijfsstages.
In het 5e jaar zijn dat twee weken op het einde van het schooljaar. In het 6e jaar zijn dat twee periodes van drie weken en in het 7e specialisatiejaar zijn dat twee periodes van drie weken en één periode van twee weken.
De stageplaatsen zijn allemaal grootkeukens. De stageplaatsen worden door de school toegewezen aan de leerling, waarbij rekening wordt gehouden met bereikbaarheid en de mogelijkheden van leerling en bedrijf. De leerling komt op die manier met verschillende vormen van grootkeuken en catering in contact.