Navigation Menu+

Culivoyage

 

Moezel

Wat?  
Een culinaire 3-daagse busreis.

Wanneer?
Pinksterweekend: 3 tot en met 5 juni 2017

Programma?*
Dag1: Schinkenraucherei – Bernkastel-Kues – Cochem
Dag 2: Beilstein, Cochem Wijnproeverij met bezoek aan de Pinnerkreuz
Dag 3: Mosterdmuseum – Stadswandeling Koblenz

Eten en drinken?
Op basis van halfpension.
Wie?*
Voorinschrijvingen voor :
Leerlingen van de afdeling Voeding.
Leerkrachten met een opdracht aan het VTI Aalst en hun gezin.
Daarna inschrijven mogelijk voor:
Juryleden en stagementoren van de stagebedrijven afdeling Voeding.
Oud-leerlingen van de afdeling Voeding VTI/Sint-Lutgardis en hun gezin.

Kostprijs?
+/- 300 Euro per persoon** (afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

Reservatie?
Voorschot € 95,00 pp. Voorinschrijving vóór 16/01/2017.
De rest van het bedrag vóór 1 mei 2017 overschrijven:
IBAN BE25 9731 6659 2682   BIC ARSPBE22
Op naam van Culivoyage VTI Aalst
Referentie: Culivoyage17 Moezel.

Meer info?
Reservatie: Lieven De Vos, Patrick Callebaut, Veerle Van Hauwe
of Quinten Vanderpoorten via berichten Smartschool

 

Elzas

Een culinaire 3-daagse busreis.

Wanneer?

Pinksterweekend: 23, 24 & 25 mei 2015

Programma?*

Dag1: Verplaatsing Aalst – Straatsburg;

Bezoek aan Straatsburg, stadswandeling met gespecialiseerde gids, Wijndegustatie.

Dag2: Bezoek Colmar, overdekte markten.

Ribeauvillé en bezoek aan distilleerderij “ Eau De Vie”;

Bezoek aan wijngaarden van Schoenheitz met degustatie;

Bezoek kaasmakerij ‘Munster’ met proeverij.

Dag3: Bezoek aan een saffraanproducent en proeverij    van lokale gerechten met saffraan.

Stadsbezoek aan Nancy  met middagmaal. Terug naar Aalst.

Eten en drinken?   Alle middag- en avondmalen met dranken zijn inbegrepen,

behalve de lunch op dag 2.

Wie?*

Leerlingen van de afdeling Voeding

Leerkrachten met een opdracht aan het VTI Aalst en hun gezin.

Inschrijven ook mogelijk voor:

Juryleden en stagementoren van de stagebedrijven afdeling Voeding

Oud-leerlingen van de afdeling Voeding VTI/Sint-Lutgardis en hun gezin.

Kostprijs: +/- 300-330,00 Euro per persoon** (afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

Reservatie?

Voorschot € 85,00 pp. Voorinschrijving uiterlijk 10/12/2014

De rest van het bedrag vóór 1 april 2015 overschrijven:

IBAN BE 57 7430 1853 8835 – BIC  KREDBEBB

Op naam van ECOV vzw, AALST       Referentie: Culivoyage15 Elzas.

Meer info?

Quinten Vanderpoorten

Callebaut Patrick

Veerle Van Hauwe,

Lieven De Vos

 

 

Het programma vorige reis : Champagne

Een uitstap die je niet mag missen… 18, 19 & 20 mei … all in en sfeer verzekerd !

Wat mag je allemaal verwachten?

Een bezoek aan de beroemde kelders van Mercier, overnachten in Epernay, franse gastronomie, kaasmakerij , een boottocht op de Marne … en véél gezelligheid gratis erbovenop !!

 Verblijf: Hotel Kyriad Epernay **

Dit hotel ligt in Epernay ligt op slechts 5 minuten van het Place de la Republique, het centrum van Epernay en naast de Avenue de Champagne, waar de beroemde champagnehuizen zoals Moet Chandon, Mercier, Perrier Jouet De Castellane en vele andere hun hoofdkwartier hebben.

De 33 kamers, allemaal gerenoveerd in 2002, zijn voorzien van een telefoon, satelliet‐tv, thee‐ en koffiezetapparaat, een modemaansluiting en een haardroger. Het hotel biedt gratis

parkeergelegenheid op het terrein, een terras en een bar.

U kunt genieten van lokale en seizoensgebonden gerechten in restaurant La Soupière van het Kyriad Epernay en ‘s ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet.

1ste dag

Afreis om 06.30u. vanuit Aalst richting Louvois. Aankomst voorzien omstreeks 10.30 u. We bevinden ons in

Montagne de Reims waar we een ongewoon bezoek brengen voor deze streek. We bezoeken de distillerie

Guillon waar men single malt whisky produceert. Na een kort bezoek, degusteren we er de Franse whisky als

apéro! We rijden nog een stukje verder richting Cumières, waar we inschepen voor een boottocht.

Ook ons menu bestaat uit:

Salade gourmande (gésiers, magrets fumés, lardons tomates & salades verte)

Coq au vin, son gratin dauphinois et sa tomate provençale

Fondant chocolat et sa crème anglaise

1/3 fles wijn, mineraalwater en koffie inclusief per persoon

Omstreeks 15.30 u. ontschepen we. Daarna brengen we een bezoek aan Goulard. Omstreeks 17.00 u. rijden we

langs de Route Du Champagne richting Epernay. Waar we onze intrek kunnen nemen in ons hotel en

genieten van ons avondmaal.

2de dag

Na het ontbijt in ons hotel, vertrekken we voor een bezoek aan een groot Champagnehuis: Mercier. We krijgen

hier een schitterende rondleiding en een glaasje Mercier ter degustatie.

Tijdens de voormiddag brengen we een bezoekje aan een van de huizen Fossier. Zij produceren de roze koekjes

die sinds jaar en dag geassocieerd worden met de Champagne. Vrij middagmaal in het centrum van Epernay.

In de namiddag bezoeken we een Escargot‐kwekerij. Een oerklassieker in de franse keuken!

We krijgen er info over het kweken, bereiden en consumeren van deze lekkernij. We proeven deze delicatesse

ter plaatse met een glaasje Champagne. In de namiddag rijden we verder waar we een lokale kaasmakerij

bezoeken waar ook een degustatie voorzien is.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3de dag

We vertrekken na het ontbijtbuffet richting Reims. We genieten van het prachtige landschap onderweg!

De kathedraal van Reims of de Cathédrale Notre‐Dame de Reims is een van de voornaamste gotische bouwwerken van

Frankrijk. De kathedraal is historisch van belang omdat hier de koningen van Frankrijk werden gekroond en de episode met

Jeanne d’Arc zich hier afspeelde. We volgen onze gids voor een rondleiding doorheen het centrum van Reims.

De lunch is voorzien in het centrum van Reims, voorbeeldmenu:

Croustade de champignons

Confit de canard, gratin dauphinois

Glace au biscuit Rose

Incl. 1/3 fles wijn per persoon

Voor we terugreizen bezoeken we nog een kleinere Champagneboer in de omgeving van Reims. Boulard‐Bouquaire.

We degusteren er de verschillende Champagnes van deze producent.

In de namiddag zetten we de terugreis in richting Aalst. Aankomst omstreeks 20.00 u. in Aalst.